Müstehaklık Sorgulaması Hakkında

SAĞLIK / 10.03.2020

Müstehaklık Sorgulaması

 

Sandığımızla anlaşmalı olan özel sağlık kuruluşlarına ayaktan muayene, tahlil ve tetkik işlemleri için sevk kağıdı ile başvurma zorunluluğu olmayıp, provizyon işlemleri kurallarımız dahilinde hastanelerce yürütülmektedir.

 

Kamu hastanelerine başvuruda kullanılan, Sandığımız internet sitesinin online işlemler menüsü altında yer alan Sevk Sorgulama bölümünden “Sevk Kağıdı” alınması uygulamasına 10.3.2020 tarihi itibariyle son verilmiştir.

 

Kamu hastanelerine (Devlet Hastaneleri, Resmi Üniversite Hastaneleri, Şehir Hastaneleri) ayaktan muayene, tahlil ve tetkik işlemleri için başvurulduğunda internet sitemizin ana sayfasında yer alan “Müstehaklık Sorgulama” menüsünden alınabilecek olan “Müstekaklık Belgesi” kullanılmalıdır.

 

Gerek kamu ve gerekse özel anlaşmalı hastanelerde yatarak tedavi gerektiren durumlarda ise sağlık işleri Başhekimliği tarafından düzenlenecek hasta yatış mektubunun temin edilmesi gerekmekte olup, Müstehaklık Belgesi ile yapılacak yatarak tedavi işlemleri Sandığımızca karşılanmayacaktır.